Herilaseviu (Pernis apivorus) pesitseb Euroopas. Rändeks troopilisse Aafrikasse kogunevad muidu erakliku eluviisiga linnud parvedesse ning leiavad tee talvituma Maa magnetvälja, […]

Loe edasi

Mustpea-põõsalindudel (Sylvia atricapilla) tuleb Aafrika talvitusaladelt Euroopasse pesitsema jõudmiseks läbida pikk ning ohte täis teekond. Lisaks looduslikele takistustele ootavad neid […]

Loe edasi

Raipekotkas (Neophron percnopterus) on nutikas probleemilahendaja, kes oskab kasutada ka tööriistu. Näiteks teab ta, et teravad kivikesed aitavad purustada hüljatud […]

Loe edasi

Rahvakultuuris õnne ja viljakust sümboliseeriv valge-toonekurg (Ciconia ciconia) elab inimese lähedal ning on seega hästi tuntud. Valge-toonekurel on tähtis roll […]

Loe edasi

Hiina tiir (Thalasseus bernsteini) on arvatavasti üks haruldasemaid merelinde, keda on maailmas vähem kui 100 isendit. Kuigi hiina tiiru peeti […]

Loe edasi

Aafrikas on 11 liiki raipetoidulisi kotkaid ning neil on oluline roll savanni korjustest puhastamisel. Oma terava nägemise abil leiavad nad […]

Loe edasi

Igal aastal vaatab Rahvusvaheline Looduskaitseliit (IUCN – International Union for Conservation of Nature) üle punase nimestiku ning täpsustab liikide […]

Loe edasi

Sel aastal avaldati põhjalik uurimus maailma röövlindude seisundi kohta (McClure et al 2018). Nüüd on teada, et 18% röövlinnuliikidest on […]

Loe edasi

Roosatiirud (Sterna dougallii) on oma nime saanud pesitsusaegse roosa rinnaesise järgi, kuid omapärane värvus ei ole neile õnne toonud. 19. […]

Loe edasi

Igal sügisel rändavad ida-punajalgpistrikud (Falco amurensis) oma Ida-Aasias asuvatelt pesitsusaladelt Lõuna-Aafrikasse talvitama. Sellel teekonnal läbivad nad Nagalandi osariiki Indias, kus […]

Loe edasi

2015. aasta juunis tegi ornitoloog Rafael Bessa Brasiilia savannis välitöid ja kuulis tundmatut linnulaulu. Ta salvestas hääle ning mängis selle […]

Loe edasi

Umbes pool maailma hallpea-albatrossidest (Thalassarche chrysostoma) pesitseb Atlandi ookeani lõunaosas asuval Lõuna-Georgia saarel. Nende lindude arvukus väheneb aga kiiremini kui […]

Loe edasi